wees altijd zichtbaar

Ondernemer, laat van je horen!

Het belangrijk om als merk (bedrijf, dienst, product) zichtbaar en aanwezig te zijn voor uw klanten. Zelfs als die klant nu met hele andere dingen bezig is. Verdwijn dus nooit uit het oog, want uit het oog is uit het hart. Dit is de tijd om content te creëren. Maar wel met de juiste boodschap. 

Mount

Content betekent letterlijk ‘inhoud’. Met content wordt de inhoud aangeduid van bijvoorbeeld uw website, maar ook de berichten op Linkedin of Facebook. De vorm kan ook verschillen: een foto is content, net als een tekst, een vlog, een video, een podcast of een blog.

Het plaatsen van content is de ideale manier om in deze tijd contact te houden met uw klanten en volgers. Hoe relevanter de content, hoe groter het bereik. En behalve meer fans kan dat ook nieuwe klanten opleveren.

"Relevante content kan fans en business opleveren!"

Goede content is relevant voor zowel afzender als ontvanger. Content die relevant is voor de afzender is content die past bij het merk, de merkbelofte en het merkkarakter van het merk. Een restaurant dat bekend staat om zijn steaks kan klanten nu helpen zelf die steak te maken. Kies daarbij de vorm die u het beste ligt: als u makkelijk praat kunt u kiezen voor video of een podcast, als u liever schrijft kiest u daarvoor.

Content die relevant is voor de ontvanger is afhankelijk van het moment. Belangrijk is dat de ontvanger er iets aan of meeheeft. Dat wordt mede bepaald door de tijdsgeest: content die relevant is in normale tijden kan in de coronacrisis de plank misslaan. Een sportschool kan nu content bieden die mensen helpt om thuis te trainen, zonder apparaten.

Twee tips:

  1. Wees niet bang dat uw klanten u straks niet meer nodig hebben als ze het zelf kunnen. De spreekwoordelijke steak die ze zelf bereiden zal nooit hetzelfde zijn als die van u. Hoe goed u het ook uitlegt.

  2. Blijf trouw aan uw missie. Een sportschool heeft waarschijnlijk de gezondheid en fitheid van zijn klanten als missie. Als die missie verandert nu de sportschool tijdelijk gesloten moet blijven is die missie ook niet zoveel waard. Toch?

Zorg dus dat men u in deze tijd niet uit het oog verliest. En gebruik deze tijd om content te maken. Daar heeft u nu wat aan, en als dit allemaal voorbij is nog steeds.

 

Mount helpt het MKB met het bouwen van hun merk. Wij brengen de creativiteit en strategische kennis en ervaring aan tafel die zorgt dat klanten voor u kiezen. Dus vind u het moeilijk om te bedenken welke content u zou kunnen creëren? Schroom niet. Neem contact met ons op.

Relevante artikelen

Mount

Nieuw Sociaal Contract?

De nieuwe partij van Pieter Omtzigt kreeg dezelfde naam als zijn boek: Nieuw Sociaal Contract. Over die keuze schreef Jeroen een column in het Fries Journaal. Alleen kritiek geven is makkelijk, dus laten we je graag zien hoe het ook had gekund.

Harder!

Harder roepen

Het is vakantie. Het eerste half jaar is omgevlogen, en ik kan u vertellen: de rest van het jaar gaat nog sneller. U heeft nog maar een paar maandjes om uw doelen te halen. Kan er wel een tandje bij?

⚡️ Storyblok website door Skeps.nl