marketing

Harder roepen

Het is vakantie. Het eerste half jaar is omgevlogen, en ik kan u vertellen: de rest van het jaar gaat nog sneller. U heeft nog maar een paar maandjes om uw doelen te halen. Kan er wel een tandje bij?

Harder!

Laten we ervan uitgaan dat u uw zaakjes op orde heeft: uw product of dienst deugt, uw klanten zijn tevreden. Maar de groei die u met potlood in de kantlijn had gezet komt er nog niet uit: er bellen te weinig nieuwe klanten. Ondanks alles wat u doet aan de naamsbekendheid in uw doelgroep.

Dus uw besluit staat vast. Na de vakantie gaat u nog harder roepen. De wereld zal weten dat u bestaat. Dat men vooral voor u moet kiezen. Dus u gaat op nog meer deuren kloppen. Nog vaker uw gezicht laten zien op netwerkborrels. Toch weer een nieuwsbrief versturen. Meer geld in online marketing stoppen. En nog vaker op LinkedIn posten. Misschien overweegt u zelfs een video.

Maar als u nou lekker zit te luieren in uw strandstoel op uw vakantiebestemming, vraag u dan één ding af: is harder roepen de oplossing? Harder het verkeerde roepen leidt niet tot meer verkopen. Harder tegen de verkeerde roepen heeft al helemaal weinig zin. Het enige wat u daarvan krijgt is een schorre stem.

We hadden laatst een opdrachtgever die interimmers detacheert bij logistieke bedrijven. Ze richtten zicht op de HR managers met de boodschap ‘wij hebben interim professionals voor de logistieke sector.’ Op zich allemaal best logisch en op het oog ook scherp gekozen. Toch werkte het niet.

De boodschap sloot niet aan bij de behoefte, dus riepen ze het verkeerde. En al riepen ze tegen de juiste persoon, daar stonden al hun concurrenten ook naar te roepen.

De oplossing was zoals vaak verrassend simpel en bestond uit slechts twee kleine veranderingen:

Een concretere boodschap vanuit hun klant: ‘interim professionals voor logistieke bedrijven’ werd bijvoorbeeld ‘interim warehousemanager gezocht’. Dàt is namelijk wat die klant nodig heeft. 

Een andere communicatiedoelgroep: we richtten ons niet langer op logistieke bedrijven maar op bedrijven met logistieke functies, waardoor bijvoorbeeld ook grootwinkelbedrijven aangesproken worden. En binnen die bedrijven richtten we ons op directieteams, in plaats van HR. Want directieleden weten prima wat er speelt, maar worden niet bestookt met marketing van detacheerders.

Door die twee aanpassingen bereikt deze klant nu met minder moeite en minder budget meer resultaat. En stelden ze hun doelen voor de rest van het jaar bij. Naar boven.

Dan zit zo’n strandstoel nóg lekkerder. Fijne vakantie!

Relevante artikelen

Mount

De verhalen van een rat

Onlangs was ik op uitnodiging van Jopie’s Fiskklub, een businessclub die niets met vissen te maken heeft maar alles met het Jopie Huisman Museum, op bezoek in ‘Houtstad’ IJlst. Ik wist tot dat moment trouwens niet dat IJlst houtstad was, maar dat is een heel ander onderwerp. 

We bezochten onder andere houtzaagmolen ‘De Rat’. Een molen die in 1711 in Zaandam werd gebouwd en nu nog steeds zaagt én verkoopt. 

Mount

Het probleem met content

Het aantal berichten dat door bedrijven op sociale media zoals LinkedIn wordt geplaatst neemt steeds verder toe. We zijn op de helft van het jaar, maar ondernemend Nederland produceerde nu al meer content dan in heel 2019. Maar terwijl bedrijven een steeds groter deel van het budget uitgeven aan contentgeneratie, wordt het meeste niet gelezen - en blijft de betrokkenheid onveranderd laag.

De oorzaak zit al deels in het woord: ‘content’.

⚡️ Storyblok website door Skeps.nl